EPDM aanbrengen op hout

Bekijk ons EPDM

Al eens gehoord over EPDM? Dit product is een ideaal dakdichtingssysteem met hoge prestaties voor een hoop verschillende toepassingen. U kunt EPDM gebruiken voor garages, terrassen. tuinhuisjes, dakkapellen, veranda’s en meer! Wij vertellen u graag wat meer over dit product en leggen je precies uit hoe je EPDM moet aanbrengen op hout. Lees snel verder.

Kunt u EPDM aanbrengen op hout?

EPDM aanbrengen op hout is zeker mogelijk! Let er alleen wel op dat u EPDM aanbrengt op een schone- en droge oppervlakte. Is de ondergrond niet verwarmd, dan kan EPDM dakbedekking direct op het hout worden verlijmd. Bij verwarmde ruimtes kan er namelijk condensvorming optreden tussen het EPDM en het hout. Aangezien EPDM dampdicht is, blijft het vocht opgesloten waardoor het hout gaat rotten en de constructie aangetast wordt en dit wilt u natuurlijk voorkomen.

EPDM aanbrengen op hout: eenvoudig stappenplan

EPDM aanbrengen op hout is niet gecompliceerd. Wél is het belangrijk dat u het proces op de juiste manier uitvoert. Door middel van dit stappenplan breng jij EPDM aan als een pro.

  1. Controleer of de ondergrond dicht is; zonder ruwe oneffenheden, losse delen en grote scheuren, gaten of barsten.
  2. Check of het EPDM-membraan én verpakking beschadiging vrij zijn, plaats het membraan vervolgens zo dicht mogelijk bij de uiteindelijke positie (zorg dat elke naad minimaal 30 cm verwijderd is van waterafvoer).
  3. Rol en vouw het membraan zonder spanning uit over de ondergrond Daarna plaatst u de EPDM-membranen zij aan zij naast elkaar. Let op! De afstand tussen de randen van de twee membranen mag niet meer zijn dan 10 mm.
  4. Laat het membraan nu minstens 30 minuten ontspannen voor de uitvoering van de naadverbindingen. Is het koud? Dan is het mogelijk dat het membraan meer relaxatietijd nodig heeft. Het is handig om dan te werken met kleinere membranen.
  5. Gebruik een schaar, markeerstift en meetlint om rechte lijnen te maken zodat het proces eenvoudiger wordt.

EPDM bestellen bij Van Dorp Hout?

EPDM is bij Van Dorp Hout in meerdere breedtematen verkrijgbaar en de lengte is tot op de 10 cm nauwkeurig te bestellen. Ons EPDM is brandwerend, vlamvrij en zeer eenvoudig toepasbaar. Daarnaast is dit product direct uit voorraad leverbaar, inclusief alle benodigde bevestigingsmaterialen. Het rubber heeft een zeer lange levensduur wat het ook geschikt maakt voor vele toepassingen. Echter is het rubber erg zwaar om alleen te tillen door de hoge kwaliteit. Gaat u in uw eentje aan de slag? Houd hier dan rekening mee. Wilt u meer weten over EPDM? . Wij beantwoorden uw vragen graag.