Poortdeur maken

Bekijk onze poortdeuren?

Wilt u beginnen met het maken van een poortdeur? Leuk! In principe is dit niet erg gecompliceerd, zolang u goede voorbereidingen treft. Lees snel verder, wij vertellen u graag hoe u aan de slag moet gaan. 

Welk hout kiest u voor uw poortdeur?

U heeft vast al een idee in uw hoofd voor hoe de poortdeur eruit moet zien. Dat is fijn, want er zijn een hoop verschillende houtsoorten met allemaal hun eigen karakteristieke kenmerken. Elke houtsoort heeft een ander uiterlijk. Kunt u echt niet kiezen? Dan kunnen we u verder helpen met een aantal belangrijke punten die meespelen. Focust u graag op het uiterlijk van de tuindeur of hecht u meer waarde aan duurzaamheid? Daarnaast speelt uw budget natuurlijk ook een grote rol. 

Uiteraard kan er ook een kijkje genomen worden naar al onze houtsoorten om te bekijken welk hout u het meest aanspreekt voor een poortdeur:

  • Vuren geïmpregneerde deuren
    Vuren geïmpregneerd hout kunt u toepassen in combinatie met onze Hoofddorp tuinschermen. Om de levensduur van de deur en tuinschermen te verlengen, adviseren we om hardhouten palen te plaatsen. De palen bij de deur worden voorzien van een bovenligger wat zorgt voor extra stevigheid.
  • Hardhouten deuren
    Hardhout kan worden toegepast met Meerpolder tuinschermen. Door het flinke gewicht van de deur adviseren we deze stevig te verankeren aan palen die aan de bovenzijde aan elkaar verbonden zijn door middel van een bovenligger.
  • Lariks/douglas deuren
    Lariks/douglas hout wordt toegepast met Larsveld tuinschermen. Van Dorp Hout adviseert de tuindeuren te plaatsen met hardhouten palen om de levensduur met tien jaar te verlengen.

Kiezen voor voordelig hout! 

Van Dorp Hout heeft ook budget hout, wat ook zeer geschikt is voor het maken van een poortdeur. In dit geval kunt u kiezen voor hout van van grenen en keruing hout. Het grenen hout heeft smalle, dunne planken met een grove structuur en kans op knoestuitval. Het keruing hout is wat grover. Kortom, een prima goedkoper alternatief met een mooi aanzicht.

Toch een poortdeur kopen in plaats van maken?

Heeft u na dit artikel toch besloten om liever een tuindeur te kopen? Dat kunnen we ons voorstellen. U wilt tenslotte dat de tuindeur er perfect uitziet en het kan best een klus zijn om deze zelf in elkaar te zetten. Gelukkig hebben wij een hoop kant-en-klare tuindeuren op onze website. Heeft u een bijzondere wens wat betreft uw tuindeuren en wilt u deze graag op maat laten maken? Dan zit u goed bij Van Dorp Hout. We kunnen ieder gewenst houtproduct voor u op maat maken in onze eigen zagerij. 

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie of hulp bij het maken van uw poortdeur? Neem contact op, onze specialisten helpen u graag verder. Ook voor andere vragen over hout kunt u bij ons terecht. PS. veel succes met het maken van een nieuwe poortdeur!