Houten schutting plaatsen, zo doe je dat

Bekijk onze houten schuttingen

Gaat u een houten schutting plaatsen? Dan zijn onder andere piketpaaltjes, draad, een rolmaat, bitjes, snelbeton, een grond- of palenboor, handhei, accutol, L-beslag, tuinschermen, palen en afdeklatten een must. Waarom en waar je die voordelig kunt kopen of lenen? Van Dorp Hout legt het graag aan je uit. Van Dorp Hout staat bekend om kwalitatieve tuinschermen van eigen productlijn. Meer weten? Lees alles over onze tuinschermen en meer.

Houten schutting plaatsen

Van Dorp Hout staat bekend om kwalitatieve tuinschermen van eigen productlijn. Doordat wij onze schermen in eigen beheer produceren, kunnen we kwaliteit garanderen. Tuinschermen op maat? Ook dat is geen enkel probleem. Wanneer u de juiste maten heeft, gaan wij het scherm voor u maken.

Als u een schutting bouwt, zorg dan dat de palen voor een derde in de grond komen en voor twee derde boven de grond uitsteken. Anders waait uw schutting om! Zorg dus dat de paal van de schutting niet te kort is. U bevestigt schuttingspanelen aan palen door middel van L-beslag. Dit is een snel, eenvoudig systeem dan lang meegaat. Draai vooral niet de schroef direct in de paal, want dan blijft het beslag niet goed aangesloten zitten en dat veroorzaakt beweging. Zorg ervoor dat u altijd de paal goed voorboort met een boor van 6,5 mm. Hiermee laat je het L-beslag goed aansluiten en zit het systeem stevig in elkaar. Een extra tip: gebruik bij voorkeur RVS L-beslag om vlekvorming op de schutting te voorkomen.

To do and to not to do: soorten hout

Een houten schutting plaatsen is één. Bent u er al uit welke type hout hiervoor het beste is? We geven u graag vrijblijvend advies. Zo kunt u bij het plaatsen van een Douglas schutting of overkapping de palen beter niet in direct contact met de grond laten komen. Als u lang van uw schutting of overkapping wilt genieten, zorg er dan voor dat u onbehandeld Douglas hout niet in de grond plaatst. Onbehandeld Douglas komt namelijk uit duurzaam beheerde bossen bossen en het kernhout heeft voor naaldhout een relatief hoge duurzaamheid. De duurzaamheid en lange levensduur verlagen echter tot ongeveer vijf jaar als u dit hout in de grond plaatst. Gebruik een betonpoer of maak gebruik van hardhout of geïmpregneerd hout.

Maak het uzelf niet te moeilijk: handige producten

Voor het plaatsen van een houten schutting hebben we bij Van Dorp Hout zo onze favoriete producten. Zo gebruiken we piketpaaltjes en draad om de schutting recht te zetten. Een rolmaat, bitjes en een goede grond- of palenboor zijn noodzakelijk. Een grond- en palenboor en een handhei zijn bij ons (tegen borg) te leen. Daarnaast is sneldrogend beton, accutol, RVS of verzinkt L-beslag handig. En uiteraard heeft u tuinschermen, palen en afdeklatten nodig. Meer weten over het plaatsen van een schutting van hout? Wilt u handig tips, vrijblijvend advies of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.