Natuurlijke schutting: koop er een en monteer ‘m zelf!

Meer weten?

Natuurlijke schuttingen winnen de laatste jaren enorm aan populariteit. De kant-en-klare producten zoals matten en hagen geven uw tuin dan ook een natuurlijke, sfeervolle uitstraling. Er zijn veel verschillende materialen waar u uit kunt kiezen, denk aan riet, wilg, dopheide, bamboe en boomschors. De voordelen van een natuurlijke schutting zijn groot. En we zetten dan ook graag ons stappenplan op een rij zodat u zelf een natuurlijke tuinafscheiding kunt monteren. Benieuwd geworden? Lees verder en ga zelf aan de slag!

Voordelen van een natuurlijke schutting

Een natuurlijke schutting ziet er vaak eigenzinnig, natuurlijk en sfeervol uit. Naast de aantrekkelijke looks is de prijs vaak een aangename verrassing. Voor relatief weinig geld kunt u eenvoudig een erf- of tuinafscheiding of tijdelijke wand creëren. Al vanaf €63 koopt u een sterke rietplaat die lang meegaat. Wat ook meespeelt is het monteren van de matten of platen. Het plaatsen van een houten schutting is vaak best een karwei. Echter, het monteren van een natuurlijke tuinafscheiding kan iedereen! De matten kunt u met ijzerdraad aan de achterwand (palen, tralies, etc.) worden bevestigd voor een stevig geheel.

Omdat een natuurlijke schutting zo veelzijdig is, wordt het uit veel verschillende materialen geproduceerd, bijvoorbeeld riet, wilg, dopheide, bamboe en boomschors. En uiteraard garanderen we de alleen de beste kwaliteit.

Tuinschermen plaatsen

Begint u helemaal ‘kaal’? Dan is een kwalitatieve achtergrond een eerste must. Bestel hardhouten palen voor tussen de schermen. Meestal zijn de matten 180 of 200 cm lang, dus houdt hier rekening mee bij het opmeten van de beschikbare ruimte.

  1. Zodra de palen binnen zijn, kunt u ze om de 60 cm in de grond plaatsen.
  2. Verbind de palen met een schuttingplank onder, midden en boven aan beide zijden om hier de natuurlijke schuttingmatten aan te bevestigen. Zorg dat de palen geheel waterpas staan.
  3. Timmer met krammen de schuttingmatten op de planken. U kunt op in onze webshop kiezen uit verschillende afmetingen, materialen en meer. Shop direct!

Vraag vrijblijvend advies

Bent u van plan om zelf een natuurlijke schutting in uw tuin te maken? Een van onze specialisten kijkt graag met u mee. We staan graag voor u klaar voor het geven van gedegen advies, zodat u vol vertrouwen en met de beste producten aan uw klus kunt beginnen. Neem vrijblijvend contact op of bestel direct uw benodigdheden in onze webwinkel.