Schutting verven? Volg onze tips

Meer weten?

Schutting verven? Volg onze tips

Bekijk onze verfproducten

Wilt u graag aan de slag met de verfkwasten? Geen probleem. Wij geven u graag het juiste advies om uw schutting te verven en vertellen u precies hoe u dit voor elkaar krijgt. Uiteraard kunt u altijd contact opnemen bij vragen of informatie. 

Kunt u direct aan de slag met verven?

We kunnen ons voorstellen dat u snel en enthousiast aan de slag wilt gaan met het verven van de schutting. Echter zal u nog wat voorbereidingen moeten treffen voor u daadwerkelijk begint met schilderen. Maar geen zorgen, dit vereist geen professioneel timmerman. Wij vertellen u hoe u precies hoe u te werk moet gaan. 

Welke verf heb ik nodig?

U heeft vast al een kleur in gedachten, Maar niet elke verfsoort is ideaal voor het verven van uw schutting. Er zit namelijk ook een verschil in beits en verf. Beits dringt wat dieper door in het hout en is daarnaast ook vochtregulerend. Het vocht kan dus niet naar buiten. Verf ademt niet en sluit het hout op waardoor je eerder last krijgt bladderende verf of blaasjes. Het gebruik van beits voor uw schutting raden wij daarom aan. 

Dan is het goed om te kijken naar welke beits u wilt gaan gebruiken. Wilt u de details van het hout goed kunnen zien? Dan is het goed om te gaan voor een transparante beits. Maar wilt u liever een matte uitstraling met langere bescherming, dan is het wellicht beter om voor de dekkende beits te kiezen. 

Uw schutting verven

We gaan beginnen met het verven van de schutting! Begin allereerst met het verwijderen van alg en ander ongewenste aanslag van de schutting. Wij adviseren hiervoor onze veelzijdige Remmers houtontgrijzer om vervuilingen zoals algen en mos te verwijderen. Vervolgens kunt u beginnen met schuren. Bent u hier klaar mee? Breng dan een transparante- of dekkende beits toe. Laat dit even drogen en breng dan nog een laag beits aan. Ga zo door, dan ontstaat er voor u het weet een verbluffend eindresultaat.

Voor u aan de slag gaat…

Nog even en u kunt gaan beginnen met uw werkzaamheden. Maar voor u begint met het verven van de schutting geven we u graag nog wat tips. 

  • De beste periode voor het schilderen buiten is tussen april en oktober. In deze maand is de luchtvochtigheid meestal lager dan 25%. Schilder daarna achter de zon aan voor het beste resultaat. 
  • Breng altijd twee lagen beits aan. Laat de eerste laag goed drogen voor u aan de tweede laag begint.
  • Schilder niet alleen, maar vraag de buren, vrienden of familie. Soms kan een schilderklus veel tijd kosten. Wat gezelschap zorgt ervoor dat de klus eerder klaar is en zorgt voor gezelligheid.

Advies nodig?

Wilt u meer informatie over het verven van uw schutting of heeft u vragen. Twijfel niet om contact op te nemen. Onze specialisten helpen u graag verder met al uw vragen.