Poort laten maken

Poort laten maken

Wilt u een poort laten maken en doet u dit graag zelf? Geen probleem. Wij geven u graag het benodigde advies om aan de slag te gaan. Ook hebben wij diverse houtsoorten verkrijgbaar om uw poort perfect in de tuin te laten passen. Lees snel verder voor meer informatie!  

Kies een houtsoort naar wens

Wellicht heeft u al al een idee voor het hout dat u wilt gebruiken om een poort te laten maken. Is dit niet het geval? Geen probleem. We vertellen u graag wat meer over alle houtsoorten die geschikt zijn voor uw poortdeur, Van Dorp Hout heeft namelijk een breed assortiment met diverse houtsoorten die u kunt gebruiken voor een mooie poort. Het eerste waar u over na zult moeten denken is of u graag een zachthouten of hardhouten tuindeur wilt.

Zachthout

Van Dorp Hout heeft verschillende soorten zacht tuinhout in omloop. Wij bieden Accoya®, Vuren, Western Red Cedar, Lariks/Douglas en Grenen aan. Deze houtsoorten hebben verschillende eigenschappen die de levensduur bepalen.

Hardhout

Er zijn verschillende soorten hardhout in omloop. Van Dorp Hout biedt onder andere Bangkirai, Angelim Vermelho, Azobé, Garapa en Keruing. Hoewel Accoya® een zachte houtsoort is, kent deze houtsoort dezelfde eigenschappen als hardhout. De levensduur varieert per houtsoort en toepassing, maar valt globaal tussen de 20 en 50 jaar.

Waar moet u op letten 

Een poort laten maken is niet erg gecompliceerd, mits u de juiste voorbereidingen treft. U wilt er niet achteraf achter komen dat u een onderdeel mist. Het is immers frustrerend als u toch nog een bezoek langs de bouwmarkt moet brengen wanneer u toch nog een stuk gereedschap nodig heeft. Om dit te voorkomen is het van belang om te controleren of u de belangrijkste materialen in huis hebt, mist u iets, dan kunt u deze direct bestellen. We zetten ze voor u op een rij:

  1. boormachine;
  2. zaagmachine;
  3. schroeven;
  4. stalen frame; 
  5. palen voor de constructie.

Beginnen maar!

U heeft al het benodigde gereedschap nu in huis. Tijd om te starten! Wij leggen u uit hoe u een poort kan laten maken door middel van een houten frame. U begint door het aantal planken op een vlakke ondergrond te plaatsen. Houd hierbij al rekening met de gewenste afstand tussen de planken. Zaag nu drie gelijke stukken en bevestig deze in het midden en boven- en onderaan de planken. Gebruik nu een andere balk om twee gelijke stukken te zagen. Deze monteer u schuin tussen de drie horizontale balken. Ten slotte bevestig u aan de andere zijde de planken tegenover de tussenruimte van de planken aan de eerste zijde. Klaar is kees!

Liever een kant-en-klare poortdeur?

Wellicht is het laten maken van uw eigen poort niet echt wat voor u en denkt u na dit artikel dat u ze beter kunt kant-en-klaar kunt aanschaffen. Gelukkig biedt Van Dorp Hout diverse schuttingdeuren aan. Wilt u advies over een van onze tuinschermen? Wij helpen u graag verder.

Vraag om advies

Na dit artikel weet u precies hoe u poortdeuren kan maken. Wilt u graag meer informatie of heeft u nog een vraag? Neem dan gerust contact op. Onze specialisten staan klaar en beantwoorden al u vragen graag.