Potdekselplanken bevestigen? Zo doet u dat!

Meer weten? Neem contact met ons op!

Wilt u aan de slag met het bevestigen van potdekselplanken? Wij helpen u graag verder. Van Dorp Hout heeft de ideale planken voor uw toepassing. Wilt u meer weten over alle mogelijkheden en wilt u weten hoe uw potdekselplanken bevestigt? Lees snel verder.

Wat zijn potdekselplanken?

U ziet ze steeds vaker terugkeren, de potdekselplanken. Maar wat zijn dit voor planken en hoe bevestigt u deze? Dat leggen we u allemaal uit. Wanneer u het hout en de planken potdekselend over elkaar heen stapelt krijgt u het effect van potdekselplanken. Deze manier van bevestigen van de potdekselplanken wordt vaak gebruikt voor schuttingen, tuinhuisjes, gevelbekleding en overkappingen en is goed voor de levensduur van het hout. Dit komt mede door de goede afvoer van het regenwater.

Bevestig uw potdekselplanken eenvoudig en snel

Wilt u potdekselplanken bevestigen? Leuk! Dit is niet heel gecompliceerd, maar u moet dit wel op de juiste manier doen. Het bevestigen van dit hout gaat van beneden naar boven, dus u begint onderaan. De onderste plank wordt vastgeschroefd aan de palen. Vaak wordt gekozen voor de blinde bevestiging. Dit betekent dat de schroeven op het smallere gedeelte aan de bovenzijde van de plank komen. In dat geval zal de rand van de volgende potdekselplank altijd over de schroef heen vallen. Daardoor is deze niet meer in het zicht. Dit ziet er vaak mooier uit wanneer het geheel klaar is. Wie schroeft in het dikkere deel, heeft wel het voordeel van meer stevigheid.

Potdekselplanken van geïmpregneerd hout

Van Dorp Hout heeft potdekselplanken van geïmpregneerd hout verkrijgbaar. Deze vuren bevelsiding wit gespoten planken worden ook wel zweeds rabat, ysselrabat of potdekselplanken genoemd. Dit vuren rabat heeft een geïmpregneerd onderlaag voor een langere levensduur en is vervolgens wit gespoten. De werkende breedte is 180 millimeter. 

Een voordeel van deze planken is dat ze wit gespoten zijn en niet gedompeld. Er zitten relatief weinig kwasten en noesten en de planken zijn geschikt voor bijvoorbeeld een schutting of om wanden voor een overkapping van te maken. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het bevestigen van potdekselplanken of heeft u vragen over het hout? Neem gerust contact op, we helpen u graag verder met al uw vragen.