EPDM lijmen op hout, kan dat? Check het zelf!

Bekijk ons EPDM lijm

Wilt u EPDM lijmen op hout? Van Dorp Hout geeft antwoord op de meest gestelde vragen, zoals of EPDM op hout goed hecht, hoe het zit met ontluchting en hoe u het beste te werk kunt gaan. We hebben de stappen zo eenvoudig mogelijk gemaakt en een filmpje klaargezet, zodat iedereen zelf EPDM kan lijmen op hout of een ander materiaal.

Dus, wilt u EPDM lijmen op het hout van uw tuinhuis, overkapping of een ander soort dak? Dan bent u bij Van Dorp Hout aan het juiste adres. U kunt het redelijk eenvoudig zelf doen. Bij Van Dorp Hout bieden we de beste kwaliteit materialen én helpen we u natuurlijk graag op weg met specialistisch advies.

EPDM lijmen op hout: kan dat?

Ja zeker, EPDM lijmen op hout of diverse andere ondergronden is geen probleem. Daar staat het materiaal om bekend. Zo kunt u het verlijmen op bijvoorbeeld OSB platen, underlayment platen of een houten dakbeschot. Een punt van aandacht zijn wel daken van verwarmde ruimtes. Deze daken kunnen namelijk zorgen voor condensvorming tussen het EPDM en het hout, wat de dakconstructie kan aantasten. Hiervoor kunt u het beste eerst PIR isolatieplaten plaatsen met daaronder een laag dampremmende folie. Omdat EPDM dampdicht is, blijft het vocht anders opgesloten waardoor het hout zou kunnen gaan rotten. Als u eerst PIR isolatieplaten plaatst, is niet alleen de ruimte goed geïsoleerd, maar neemt het ook nog eens alle vochtproblemen weg.

Stap voor stap EPDM dakbedekking leggen

Bij EPDM lijmen op hout zijn een aantal dingen belangrijk om rekening mee te houden. Zorg ervoor dat u het EPDM niet meteen legt, maar van te voren eerst helemaal uitrolt en minimaal 30 minuten laat rusten. Zo kunnen vouwen en kreuken uit het EPDM kunnen gaan. Zo voorkomt u dat het EPDM niet te strak gelegd kan worden.

  1. Vouw bij het lijmen de eerste helft van het EPDM om.
  2. Vergeet niet om zowel het EPDM als de ondergrond van deze helft te lijmen.
  3. Wacht totdat de lijm vingerdroog is.
  4. Leg het EPDM en de lijm vervolgens de andere helft.
  5. Nog een extra tip: druk het EPDM goed aan met een zachte bezem of met een roller om de lijm goed te laten hechten.

Dus, laat het EPDM eerst even rusten, lijm op beide zijden en druk het EPDM goed aan voor een mooi eindresultaat. We doen het graag even voor: check het filmpje!

Op welke materialen kunt u EPDM lijmen?

EPDM lijmen op hout is zeker mogelijk, maar er zijn nog meer materialen waar EPDM mee verlijmd kan worden. Er gelden enkele voorwaarden, maar ook op beton, enkele isolatiematerialen, dakleer, zink, oude dakbedekking, metaal en EPDM kan EPDM goed verlijmd worden. Wilt u meer weten over op welke materialen EPDM gelegd kan worden naast hout? Bekijk dan de blog ‘EPDM leggen’ voor meer informatie.

Bestel al uw benodigdheden

Bij Van Dorp Hout vindt u alle benodigdheden voor EPDM lijmen op hout. Naast de dakbedekking zelf kunt u bij ons ook terecht voor geschikte isolatie voor EPDM op hout, de juiste EPDM lijm, kit of primer, maar ook al uw andere gewenste materialen en gereedschappen. Bestel direct online. Bovendien helpen we u graag bij het uitvoeren van uw klus. Zo kunt u veel PDF’s vinden op onze website met verwerkingsinstructies en geven we graag praktische tips, bijvoorbeeld in onze blogs, of door middel van onze handige video’s. Samen met Van Dorp Hout lukt het!