Schapenhek plaatsen? Volg deze stappen en doe het zelf

Bekijk onze hekken

Wilt u een schapenhek plaatsen? Dit kunt u eenvoudig zelf. Nu vraagt u zich vast af hoe. Wij leggen het u haarfijn uit. Van het kopen van het juiste hout voor uw hek tot aan de plaatsing. Lees snel verder als u meer wilt weten!

Het schapenhek

Misschien denkt u bij een schapenhek wel aan een hek dat de schapen binnenhoudt. Dat kunnen we ons voorstellen, maar dit hoeft niet. Een schapenhek is eigenlijk gewoon een houten omheining, dat bestaat uit gepunte, gekliefde kastanjehouten latten. Deze latten zijn gevlochten in ijzerdraad. Maar waar de benaming vandaan komt, dat is een raadsel. We kunnen u in ieder geval vertellen hoe u het schapenhek kunt bevestigen en welk hout daarvoor nodig is. 

Voorbereidingen treffen

Voor u daadwerkelijk gaat beginnen is het goed om een aantal voorbereidingen te treffen. Zo weet u zeker dat het plaatsen van het schapenhek gaat zonder complicaties. Allereerst is het natuurlijk handig om het juiste gereedschap in huis te hebben. Zorg er daarom voor dat u een grondboor of een handgrondboor heeft, een schop voor het hekwerk en een zware hamer. Hier nog even op een rijtje:

  • Grondboor/handgrondboor
  • Schop
  • Zware hamer 

Dan kunnen we beginnen. Begin eerst met het plaatsen van alle hoekpalen en verdeel de palen op gelijke afstand. Nu kunt u beginnen met boren. Boor de gaten in de grond waar u alle palen wilt hebben. Wanneer u de paal in de grond zet, zorg er dan voor dat deze met de vlakke zijde naar het hekwerk toe staat. Zo, nu is het tijd om de palen in de grond te slaan! 

Beginnen maar!

Nu gaan we het schapenhek daadwerkelijk plaatsen. Begin door het hekwerk volledig uit te rollen. Weet je al hoe je het schapenhek wilt monteren? Met de punten naar boven of naar onder? Monteer de eerste lat op de hoekpaal 

De eerste lat kan je monteren op de hoekpaal. Dit doe je eenvoudig door onder elke ijzerdraad een schroef vast te maken. Bij iedere volgende paal die je bereikt, trek je het schapenhek goed uit en span je het daarna op met een spa. Vervolgens kan je de schroeven of draadkrammen bevestigen. 

Een schapenhek van Van Dorp Hout

Bent u enthousiast geworden? Dan hebben wij goed nieuws voor u, want Van Dorp Hout heeft schapenhek van kastanjehout verkrijgbaar op de website. De afrastering is gemaakt van gekloofd kastanjehout, die verbonden zijn door een gevlochten ijzerdraad. In combinatie met onze kastanje palen goed geschikt om te gebruiken als natuurlijke afrastering voor dierenweide of in de tuin. Het hek is op rollen van verschillende lengtes en in diverse hoogtes leverbaar.

Meer info?

Wilt u meer informatie over het plaatsen van een schapenhek? Neem gerust contact op. Wij helpen u graag verder.