Lariks planken geschaafd

Bekijk onze Lariks planken

Wanneer jij een mooie schutting, overkapping, tuintafel of blokhut wil gaan maken kunnen onze adviseurs Lariks/Douglas planken geschaafd aanraden. Lariks hout is zachthout wat harder is dan andere soorten zachthout en bovendien relatief goedkoop. Het heeft een prachtige kleur en is eenvoudig bewerkbaar. Lees alles over onze Lariks planken geschaafd, wat het verschil is tussen Lariks en Douglas en hoe je de planken eenvoudig online kunt bestellen in onze overzichtelijke webshop.

Lariks hout

Lariks hout wordt gemaakt van een naaldboom. Deze bomen groeien vrij snel waardoor er een minder compacte houtsoort ontstaat, het zogenaamde zachthout. Het is weliswaar minder duurzaam dan hardhout maar Lariks hout is harder dan andere soorten zachthout zoals Grenen of Vuren. Bovendien is het relatief goedkoop en zeer geschikt voor allerlei toepassingen. Maak er bijvoorbeeld een mooie schutting, overkapping of blokhut van. Lariks hout is eenvoudig te bewerken en heeft een prachtige geelbruine kleur. Deze kleur vergrijsd erg mooi. Wanneer je de kleur liever behoud kun je het hout behandelen met houtolie.

Lariks of Douglas?

Veel van onze klanten twijfelen tussen Lariks en Douglas hout. Wij vertellen jou precies wat het verschil is. Het is een feit dat deze houtsoorten erg veel op elkaar lijken. De kleur van Douglas is iets meer roze dan Lariks. Een ander verschil is de duurzaamheid. Lariks hout zou iets duurzamer zijn omdat het een sterk harshoudende houtsoort is. Dit zorgt ervoor dat het hout minder snel last heeft van schimmel of houtrot. Lariks en Douglas hout wordt vaak door elkaar heen gebruikt omdat de verschillen minimaal zijn. Daarom bieden wij in ons assortiment ook Lariks/Douglas planken aan, zowel fijnbezaagd als geschaafd.

Onze Lariks planken geschaafd

Onze Lariks/Douglas planken geschaafd zijn erg populair. Zoals je kon lezen is dit hout te gebruiken voor uiteenlopende toepassingen. Het is zeer geschikt als tuinhout en relatief goedkoop. De eenvoudige bewerkbaarheid en mooie warme kleur maakt dit hout zeer geliefd. Onze Lariks/Douglas planken geschaafd zijn beschikbaar in verschillende lengtes en diktes. Bekijk op je gemak het ruime assortiment en bestel eenvoudig online.

Over Van Dorp Hout

Zodra je een bestelling geplaatst hebt kun je het komen afhalen of laten bezorgen. Wanneer het om een grote bestelling gaat leveren wij de producten af op locatie. Dit doen wij met ons eigen vervoer, dat is pas service! Wil je graag persoonlijk advies voordat je een bestelling plaatst? Ook dat is mogelijk, naast maatwerk is persoonlijk advies één van onze sterkste punten. Als gespecialiseerd houtleverancier staan wij graag voor onze klanten klaar.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...