Vlonders maken

Bekijk ons assortiment

Wil jij jouw tuin eens goed aanpakken? Er echt iets moois van maken? Dan is een vlonder een heel goed idee. Het geeft je tuin een mooie, luxe en gezellige uitstraling. Je kunt de vlonder geheel naar jouw smaak maken. Denk bijvoorbeeld aan gladde of geribbelde vlonderplanken. Kies jij voor planken van hout of composiet? De mogelijkheden zijn eindeloos. Lees alles over het maken en onderhouden van vlonders en hoe Van Dorp Hout jou daarbij kan helpen.

Kies jij voor een vlonder?

Een vlonder kan jouw tuin helemaal af maken. Het staat prachtig en geeft een warme en gezellige sfeer in je tuin. Bovendien creëer je verschillende niveau’s in je tuin waardoor er een ruimtelijk beeld ontstaat. Je kunt bij het maken van vlonders al je creativiteit kwijt. Pas de vlonder geheel naar wens aan door rekening te houden met materiaal, breedte van de planken, structuur, kleur en meer. Wanneer je bijvoorbeeld voor houten vlonderplanken gaat zal de vlonder mooi bij de bomen en planten in je tuin passen. Ten slotte zijn vlonders erg praktisch. Je kunt er altijd fijn op zitten en het geeft een fijne egale ondergrond voor je tuinmeubels. Een mooi alternatief voor een stenen terras. Ben jij al enthousiast?

Vlonders maken

Vlonders maken kan op veel verschillende manieren. Het is belangrijk om te beginnen met een goede ondergrond. Wanneer er geen verharde ondergrond aanwezig is kun je het beste funderingspaaltjes en onderliggers gebruiken. Je hebt dan een sterke en duurzame basis. Wanneer er wel een stevige en vlakke ondergrond aanwezig is kun je de onderbalken op rubbertegeldragers leggen zonder funderingspaaltjes. Bij het plaatsen van het onderwerk moet je rekening houden met 1 centimeter afschot per meter. Als laatste kun je de planken bevestigen. Dit kan met clips of schroeven. Vlonders zijn eenvoudig zelf te maken. Daarna kun je genieten van het prachtige eindresultaat.

Jouw vlonder goed onderhouden

Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat jouw vlonder lang mee gaat. Als je voor het onderwerk hardhout of accoya gebruikt kun je rekenen op een levensduur van 20 tot 25 jaar. Het is verstandig om de vlonder regelmatig te behandelen met goede onderhoudsproducten. Hout zal na verloop van tijd altijd zijn kleur verliezen en vergrijzen. Wanneer je de kleur van het hout wil behouden kun je het hout oliën of beitsen. Dit kun je het eerste jaar 2 tot 3 keer herhalen. Daarna is om het jaar oliën of beitsen voldoende. Wanneer het hout al vergrijsd is kun je proberen om een houtontgrijzer te gebruiken voordat je gaat oliën of beitsen. Door je vlonder goed te onderhouden kun je lang genieten van mooie warme houttinten in je tuin.

Van Dorp hout helpt jou verder!

Wil jij starten met het maken van vlonders? Dan ben je bij Van Dorp Hout aan het juiste adres. Wij hebben alle materialen in huis om prachtige vlonders mee te maken. Ga bijvoorbeeld voor hardhouten vlonderplanken of planken van vurenhout, fiberon, lariks/douglas of accoya. Alle benodigdheden zoals vlonderpalen, hardhouten onderliggers, slotbouten en RVS schroeven kun je ook in ons assortiment vinden.

Bestel de producten eenvoudig online. Vervolgens kun je ze afhalen op onze locatie in Zoetermeer. Verzending is ook mogelijk. Bij grote bestellingen leveren wij de producten op locatie af met ons eigen vervoer. In dat geval nemen wij na jou bestelling contact op om een bezorgafspraak te maken.

Wil jij graag persoonlijk advies over het maken van vlonders? Neem gerust contact met ons op, wij helpen jou graag snel verder.

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...