Zweeds rabat voor je schutting

Meer weten?

Wilt u uw schutting bekleden met Zweeds rabat? Goed idee. U ziet Zweeds rabat steeds vaker terugkomen op zowel gevels en schuttingen. Dit hout heeft de afgelopen jaren een populaire terugkomst gemaakt. Meer weten over Zweeds rabat? Lees verder.

Je schutting bekleden met Zweeds rabat

Overweegt u om Zweeds rabat te gebruiken voor de schutting? We vertellen graag waarom dit een goede zet is. Het bekleden van de gevel of schutting gebeurt vaak met potdekselplanken. Dit wordt ook wel de Zweeds rabatplank genoemd. Het is een potdelselplank waardoor de planken gemakkelijk in en over elkaar vallen. Ze passen mooi bij een landelijke uitstraling. Wilt u de potdekselplanken zelf bevestigen? Doe dit dan op de juiste wijze. 

Het bekleden van uw schutting klinkt goed, maar dit moet u wel op de juiste manier doen. Heeft u al nagedacht over de voorbereiding? En heeft u alle bevestigingsmiddelen al in huis? Het is goed om al deze punten van tevoren op een rijtje te zetten om problemen tijdens de werkzaamheden te voorkomen. Weten hoe u Zweeds rabat monteer? Lees verder.

Waarom kiezen voor Zweeds rabat op je schutting?

Ten eerste zorgt Zweeds rabat voor een robuuste uitstraling. Het hout heeft de afgelopen jaren een opkomst gemaakt en valt ook op., dit zorgt voor een strak effect. Een voordeel van deze soort potdekselplanken is dat het hout ruimte heeft om in de hoogte te werken, maar je toch geen spleten zult zien. Daarnaast glijdt het regenwater makkelijk naar beneden. Benieuwd naar al onze tuinschermen? Bekijk ze hier.

Zweeds rabat van Van Dorp Hout

Van Dorp Hout heeft Zweeds rabat verkrijgbaar voor je schutting. Deze vuren bevelsiding planken zijn (groen) geïmpregneerd voor een langere levensduur. De werkende breedte is 170 millimeter en de dikte van de planken varieert van 12 tot 30 millimeter. Vurenhout komt van de fijnspar en is in Nederland de meest gebruikte naaldhoutsoort. Het is makkelijk bewerkbaar hout en relatief goedkoop. Vuren is niet een heel duurzaam soort hout, maar is wel een relatief makkelijk te impregneren, verven, beitsen en af te lakken houtsoort. Dit maakt het houtsoort dan ook eenvoudig bewerkbaar. Uiteraard kunnen we planken voor u op maat zagen als de gewenste maat er niet tussen staat.

Zweeds rabat bevestigen

Als je Zweeds rabat wilt verzetten is het van belang dat je goed voorbereid bent. Heb je al het juiste gereedschap in huis? Het is natuurlijk vervelend als je er tijdens je werkzaamheden achter komt dat je nog een schroef of zaag nodig hebt en nog even naar de bouwwinkel moet. Heb je alles? Dan is het tijd om te beginnen. Het bevestigen van Zweeds rabat gaat van beneden naar boven, je begint dus ook altijd onderaan. 

De onderste plank rust op de onderconstructie en wordt vastgeschroefd aan de palen. Vaak wordt gekozen voor de blinde bevestiging. Dit betekent dat de schroeven op het smallere gedeelte aan de bovenzijde van de plank komen. In dat geval zal de rand van de volgende potdekselplank altijd over de schroef heen vallen. Daardoor is deze niet meer in het zicht. Dit ziet er vaak mooier uit wanneer het geheel klaar is. Wie schroeft in het dikkere deel, heeft wel het voordeel van meer stevigheid.

Kant-en-klare schutting

Misschien krijg je toch je twijfels over het bevestigen van Zweeds rabat op de schutting na het lezen van dit artikel. Dat is geen probleem, Van Dorp Hout staat namelijk bekend om kwaliteitstuinschermen van eigen productlijn. Doordat wij onze schermen in eigen beheer produceren, kunnen we kwaliteit garanderen. Tuinschermen op maat? Ook dat is geen enkel probleem. Wanneer u de juiste maten heeft, gaan wij het scherm voor u maken. Wil je hier meer over weten? Vraag vooral advies aan onze specialisten. 

Meer weten over Zweeds rabat? 

Heeft u vragen over het bevestigen van uw Zweeds rabat potdekselplanken? Wees dan vooral niet bang om advies/hulp te vragen aan één van onze specialisten. Wij helpen u in ieder geval graag verder met uw project. Neem contact op voor meer informatie! 

Search engine powered by ElasticSuite
loader
Bezig met laden...