Houten poorten maken

Liever een kant-en-klare poort?

Houten poorten maken is zo gebeurd met de tips van Van Dorp Hout. Ben jij van plan om houten poorten te gaan maken? Bijvoorbeeld in je tuin of op je oprit? Lees alles over het zelf maken van houten poorten en de afwerking van je poort. Ga jij liever voor een kant en klare optie? Ook dat is mogelijk. Bekijk ons ruime assortiment in de webshop. Profiteer van onze handige tips en uitgebreide service.

Houten poorten maken kun je zelf!

Houten poorten kun jij eenvoudig zelf maken. Kies als eerste een goede locatie voor de poort. Bevestig je hem bijvoorbeeld aan je tuinhuis of schuurtje? Dit is vaak erg stevig. Misschien komt de poort niet in je schutting maar bijvoorbeeld op een oprit? Zodra jij de locatie bepaald hebt kun je beginnen. Start met een goed frame, bijvoorbeeld van staal (is zwart meer je kleur?). Op het frame kun je de houten planken monteren. Geschaafd vurenhout is bijvoorbeeld erg geschikt om houten poorten mee te maken. Kies voor gewone planken of rabatdelen. Je kunt de houten poorten helemaal naar jouw eigen smaak maken!

De finishing touch

Om je houten poorten helemaal af te maken kun je mooi deurbeslag toevoegen. Denk aan hang- en sluitwerk zoals een tuinheksluiting, schuifgrendel of overslaggrendel. Kies een moderne of juist rustieke uitstraling zodat de poort goed bij jouw tuin past. Om het helemaal naar jouw smaak te maken kun je de houten poorten verven of beitsen. Het hout blijft dan goed onderhouden en krijgt een prachtige kleur. Verven of beitsen is niet nodig wanneer je het hout graag op een natuurlijke manier wil laten vergrijzen.

Kant en klaar is ook mogelijk

Ga jij liever voor kant en klare houten poorten? Dan maken wij het jou makkelijk! Bekijk ons ruime assortiment tuinpoorten en tuindeuren in onze webshop. Bestel de houten poorten eenvoudig online en profiteer van voordelige prijzen. Wij zorgen voor een snelle bezorging. Kant en klare houten poorten hoef je alleen nog even te monteren in je tuin, wel zo makkelijk! Dit bespaart jou veel tijd en werk. Wanneer jij de montage ook liever aan iemand anders overlaat kun je een kijkje nemen bij onze lijst met hoveniers.

Profiteer van onze service

In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt om zelf houten poorten te maken. Van frames, hout, hang- en sluitwerk tot beits en verf, wij hebben alles in huis. Bovendien zijn maatwerk en persoonlijk advies onze pijlers. Je mag altijd contact met ons opnemen voor tips en advies. Zodra je een bestelling hebt geplaatst gaan onze medewerkers voor jou aan de slag. Het is mogelijk om de bestelling af te halen of te laten bezorgen. Bij grote bestellingen leveren wij de producten met ons eigen vervoer af op locatie. Dat is pas service!