Schutting zwart verven

Bekijk ons assortiment

Ga jij de schutting zwart verven? Dat is altijd een goed idee. Zwarte schuttingen staan prachtig in ieder soort tuin. Niet voor niets is deze kleur erg populair. Bij het zwart verven van je schutting komt wel het een en ander kijken. Welk soort verf kies jij bijvoorbeeld uit voor deze klus? Van Dorp Hout geeft jou graag alle tips en informatie die je nodig hebt. Lees meer over het zwart verven van je schutting en ontdek hoe wij jou verder kunnen helpen.

Ga jij de schutting zwart verven?

Wanneer je een houten schutting plaatst zal er vocht in het hout gaan trekken. Na verloop van tijd gaat het hout daardoor vergrijzen, slijten en misschien zelfs rotten. Dit wil je natuurlijk niet. Daarom is het belangrijk om je houten schutting te beschermen met beits of verf. Beits trekt in het hout en biedt bescherming van binnenuit. Beits is vaak neutraal van kleur maar kan ook een kleur toevoegen aan het hout. Wanneer je voor verf of lak kiest breng je een beschermende laag aan tegen slijtage, weersinvloeden en andere vormen van aantasting. Bovendien kun je met verf een mooie kleur aan je houten schutting geven. Ga jij de schutting zwart verven? Lees meer over de producten die wij aanraden voor dit klusje.

Ontdek onze producten

Voor het zwart verven van je schutting is Impraline Zwarte Teer zeer geschikt. Dit is een impregnerend product wat zeer geschikt is voor het onderhouden en beschermen van je schutting. Je kunt de zwarte teer direct aanbrengen op nieuw hout, eerder met teer behandeld hout en geïmpregneerd hout. De zwarte teer bladdert niet en dringt diep door in het hout. Het eindresultaat is een zijdematte zwarte eindlaag die niet bladdert. Zwarte teer is minder geschikt voor oppervlakken waarop gezeten wordt.

Een andere goede optie is Impraline Carbeauleum. Dit product impregneert en dringt diep door in het hout. Het is zeer geschikt voor het overschilderen van oude carbolineumlagen (deze moeten minimaal 5 jaar oud zijn). Ook kun je ruw of geïmpregneerd zachthout met de Impraline Carbeauleum behandelen. Na het verven van je schutting ontstaat er een zijdematte zwartbruine eindlaag.

Persoonlijk advies nodig?

Heb je na het lezen van dit artikel nog wat extra tips nodig over het zwart verven van je schutting? Neem dan gerust contact op met onze professionals voor persoonlijk advies. Wij geven jou alle informatie die je nodig hebt om verder te kunnen met verven. Zodra jij voldoende weet kun je een keuze maken uit ons assortiment verf en beits. Bestel de producten eenvoudig online en kies voor afhalen of bezorgen. Afhalen is mogelijk op onze locatie in Zoetermeer. Bezorgen doen wij bij kleine bestellingen via PostNL. Grote bestellingen leveren wij graag met ons eigen vervoer af op locatie. Wij zetten graag dat stapje extra voor onze klanten.