Beschoeiingsschotten plaatsen

Bekijk onze beschoeiingsschotten

Wanneer u een mooie tuin of vijver heeft, wilt u natuurlijk de pracht ervan behouden. Het plaatsen van beschoeiingsschotten kan hieraan bijdragen. Door beschoeiingsschotten te plaatsen, kan de grond niet wegzakken. Dit geldt zowel voor aan de waterkant, als een schuin aflopende tuin. Ook kunnen beschoeiingsschotten goed werken in combinatie met een vlonder. Bent u van plan om beschoeiingsschotten te gaan plaatsen? Lees dan verder. We leggen u stap voor stap uit hoe u dit het beste kunt aanpakken en wat u hier allemaal voor nodig heeft.

Wat heb ik nodig om beschoeiingsschotten te plaatsen?

Om uw beschoeiingsschotten te kunnen plaatsen, ontkomt u niet aan bepaalde benodigdheden. Door van tevoren de juiste materialen in huis te halen, voorkomt u onverwachte vertragingen. Wij hebben alvast een overzicht voor u gemaakt van al de benodigdheden om beschoeiingsschotten te kunnen plaatsen.

  • Schep
  • Hamer
  • Lange waterpas
  • Palenboor
  • Nietpistool
  • Palen
  • Beschoeiingsschotten
  • Slotbouten of houtdraadbouten

Aan de slag

Stap 1

Als eerste dient u de plaats te bepalen waar u uw beschoeiingsschotten gaat plaatsen. De hoogte van de schotten speelt hier uiteraard ook een rol. De maten kunnen altijd variëren. Van Dorp Hout kan beschoeiingsschotten tevens op maat maken.

Stap 2

Na de plaatsbepaling moet u uitrekenen hoeveel palen u nodig heeft. Van Dorp Hout adviseert om minstens 40 cm ruimte tussen de plaatsing van de palen te houden. Wij bevelen u aan om KLP palen te gebruiken. Deze gaan namelijk ongeveer 50 jaar mee.

Stap 3

Boor nu de gaten in de grond met een palenboor. Wij adviseren u de gaten niet te diep te boren, aangezien de palen steviger komen te staan wanneer u het laatste stukje met een hamer in de grond slaat. Sla de palen vervolgens voor minimaal ⅔ van de lengte in de grond. Gebruik de lange waterpas om een gelijke hoogte te bepalen.

Stap 4

Nu is het tijd om de beschoeiingsschotten te plaatsen. Hier heeft u slotbouten of houtdraadbouten voor nodig. Het type bout is afhankelijk het soort beschoeiingsschot. Wij adviseren u om 3 tot 4 bouten per paal te gebruiken. Monteer de schotten met de bouten vast aan de zijkant van de palen. Maak voor extra stevigheid gebruik van het nietpistool. Na het monteren van de beschoeiingsschotten aan de palen is uw beschoeiing gereed.

Beschoeiingsschotten bestellen bij Van Dorp Hout?

Onze damwanden en beschoeiingsschotten zijn gemaakt van hardhout met een duurzaamheidsklasse van 1. Wij garanderen een levensduur van ongeveer 30 jaar. Wilt u liever een langere levensduur? Kies dan voor kunststof. Dit gaat ongeveer 50 jaar mee. Wanneer u beschoeiingsschotten wilt gaan plaatsen, kunnen wij deze schotten op maat voor u produceren. Tevens leveren wij alle toebehoren, zoals slot- en houtdraadbouten, palen en palenboren. Als laatste adviseren wij u om niet in uw eentje beschoeiingsschotten te gaan plaatsen, aangezien de schotten heel zwaar zijn om te tillen.

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord.